naar uitgebreid zoeken
ZOEK DOCUMENT

Uw aandacht voor:

DE ISLAM BEGRIJPEN : Of beter gezegd, waarom we er niets van begrijpen
Adrien Candiard. Heeswijk : Berne Media, 2018.
Waarom kan men van de islam zoveel tegengestelde zaken zeggen? Wat is het ware gezicht van de islam; is het voldoende om daarvoor de Koran te lezen? Belaagt of verrijkt deze godsdienst onze levenswijze en de wereldvrede? Adrien Candiard gaat hierop in zonder alles te willen oplossen, maar hij geeft wel meer inzicht.

OP DE VLUCHT
Pimm van Hest. Illustr.: Aron Dijkstra. Amsterdam/Hasselt Be : Clavis Uitgeverij, 2017. Doelgroep: 4-7 jaar, ouders.
Je kunt je niet voorstellen dat het oorlog is. Met poëtische korte zinnen en paginagrote beelden neemt dit boek kinderen en hun ouders mee van het beangstigende uitzichtloze waaruit ze moeten vluchten, naar een hoopvolle toekomst en een nieuw begin.

TIJD VOOR KERST : Verhalen en gedichten
Tom de Boer [et al.]. Amersfoort : Kwintessens, 2018. Doelgroep: 4-12 jaar.
Geïllustreerde verhalenbundel met verhalen en gedichten rond Kerstmis, van diverse auteurs. Een aantal teksten worden voor het eerst gepubliceerd. Ze zijn gerangschikt naar vier categorieën: Gedichten; Korte verhalen; Middellange verhalen; Lange verhalen.

BILDUNG SPECIAAL : bildungsverhalen uit de praktijk van het (speciaal) onderwijs
Gerard Stralen. Leusden : ISVW, 2018.
Een bundeling verhalen over bildung, van leerkrachten, schoolleiders, besturen en opleiders in het speciaal onderwijs. Deze praktische uitgave richt zich op leerkrachten die vorm willen geven aan bildung voor leerlingen met een complexe ondersteuningsvraag.

KRACHTBRONNEN (uitgave: Creathlon, Amersfoort) is een flexibel inzetbaar lespakket voor de bovenbouw van de basisschool waarbij burgerschap, levensbeschouwing en sociaal-emotionele ontwikkeling zijn geïntegreerd in één methode. Onlangs zijn alle delen gewijzigd, gerestyled en verschenen drie nieuwe delen:
KRACHT VAN LIEFDE ; KRACHT VAN IDEALEN ; KRACHT VAN VERANDERING.