Documentinformatie


LIEFDE [hemel en aarde, jrg. 20 nr. 3, winter 2021]

Kwintessens

Cover LIEFDE [hemel en aarde, jrg. 20 nr. 3, winter 2021] 'Liefde' is het thema van de lessen van deze aflevering van hemel en aarde. Paulus schreef het in de Bijbel: 'als ik geen liefde had, dan was ik niets'. Liefde gaat over houden van en verliefd...

Geus, Marieke de, Ooijen, Marijke van, Vroemen, Liesbeth (red.) ; Benjamins, Ron (hoofdred.) ; M+ Redactie & Communicatie (eindred.) ; Oud, Pauline, Gerven, Saskia van, Vliet, Helen van (ill.)
LIEFDE
113.4
Onderwijsleerpakketten
Amersfoort : Kwintessens, 2020
Primair Onderwijs
48 p. : afb., fotogr.
Als pdf toegevoegd aan deze beschrijving: pdf met thematiek en lesinhoud per bouw. Abonnees kunnen via Basispoort o.a. extra's bij de lessen en de ouderbrief downloaden en hebben toegang tot het liedarchief.
Nederlands
'Liefde' is het thema van de lessen van deze aflevering van hemel en aarde. Paulus schreef het in de Bijbel: 'als ik geen liefde had, dan was ik niets'. Liefde gaat over houden van en verliefd zijn. Maar liefde is meer en rijker dan dat: je kunt een liefdevol gesprek voeren, een liefdevolle herinnering koesteren of iets met liefde en aandacht doen. En het is heerlijk om te weten dat er altijd iemand is die van je houdt. Ook als je dat misschien niet zo merkt. Opgenomen teksten en verhalen: onderbouw: gedichtje 'Lief'; gedicht 'Ik wou dat ik kon trouwen'; gedicht 'Mama's schattenkistje'; De barmhartige Samaritaan (korte hervertelling). Middenbouw: Net echt (verhaal over twee kinderen die een Joodse bruiloft bijwoonden en het de volgende dag nadoen); Ontbijt op bed (twee kinderen verrassen hun ouders); gedicht 'Leve de liefde'. Bovenbouw: Jinpa (een Tibetaanse jongen vertelt over het leerling-monnik zijn in een boeddhistisch klooster); 'Beste vrienden en vriendinnen' (een brief uit het Nieuwe Testament, van Johannes); een aantal korte teksten waarin kinderen hun liefde uitspreken voor iemand.
2020
Leermiddel
BARMHARTIGE SAMARITAAN BARMHARTIGHEID BOEDDHISME GODEN HART HINDOEƏSME HUWELIJK JOODSE FEESTEN LEEFREGELS LEEFWIJZEN LIEFDE LIEFHEBBEN MONNIKEN NAASTENLIEFDE RITUELEN VERTROUWEN

Exemplaarinformatie

Arkade

  • Aanwezig


    STEK De Bovenkamer

  • Aanwezig


    VONKT

  • Aanwezig