Documentinformatie


DE SCHOOL ALS BOUWPLAATS : Onderwijs met het oog op een samenleving van vrije mensen

Borgman, Erik

Cover DE SCHOOL ALS BOUWPLAATS : Onderwijs met het oog op een samenleving van vrije mensen Hoe kunnen we op een nieuwe manier naar het onderwijs kijken waardoor het bijdraagt aan een samenleving van vrije mensen? En wat betekent de vrijheid van onderwijs voor de manier waarop we aankijken tegen actuele thema’s...

Fijen, Leo, Evink, Ineke (red.) ; Woensel, Wilbert van (fotogr.)
BORGMAN, ERIK
812
Handreikingen
Woerden/Baarn : Verus/Adveniat, 2021
Voortgezet Onderwijs | Pabo | Primair Onderwijs
84 p.
De gratis download via verus.nl is als pdf aan deze beschrijving toegevoegd. De downloaduitgave vermeldt geen ISBN. Ook als paperback verkrijgbaar (uitgave Adveniat). Er zijn geen fysieke exemplaren aanwezig bij LeVoBieb-filialen.
Nederlands
Hoe kunnen we op een nieuwe manier naar het onderwijs kijken waardoor het bijdraagt aan een samenleving van vrije mensen? En wat betekent de vrijheid van onderwijs voor de manier waarop we aankijken tegen actuele thema’s als segregatie, passend onderwijs en integratie? Hoe kan ons onderwijs bijdragen aan het 'common good'? In dit e-book schetst Erik Borgman 'een vernieuwend en wellicht spannend perspectief'. Vier bestuurders reflecteren vanuit hun ervaring in de dagelijkse praktijk op dit verhaal, waardoor zowel de herkenning als spanning voelbaar wordt. Verus ziet deze publicatie als basis om het gesprek met haar leden aan te gaan en als inbreng voor het advies van de Onderwijsraad over de vrijheid van onderwijs.
2021
Boek
IDENTITEIT VAN DE SCHOOL MAATSCHAPPIJ MULTICULTURELE SAMENLEVING ONDERWIJS ONDERWIJSINNOVATIE VRIJHEID VAN ONDERWIJS